Skip to main content

Dolazak proljeća i toplijih dana bio je inspirativan za grupu ZAR koja je u proteklom periodu realizirala dva nova muzička projekta.

Najbolji telefoni do 200 evra

Grupa ZAR predstaviće uskoro dva video spota

U pitanju su videozapisi za pjesme „Idi svojim putem“ i „Bijelo“, koje će se naći na novom albumu grupe naziva „Biljeg“.

Odličnoj i energičnoj atmosferi na snimanju, koju su napravili članovi benda, doprinos je dala ekipa Invenio Filmsa na čelu sa rediteljem Daliborom Mrdićem. Videozapisi su snimani u Bijeljini u Clubu Imperio vlasnika Gorana Bjelčanovića koji je bio zadužen za rasvjetu i scenografiju na bini.

zar & amir pilav - neumorni
ZAR & Amir Pilav – Neumorni

U spotu za numeru „Idi svojim putem“ se pojavljuje veliki broj statista, a, kako kaže lider ZAR-a Amir Pilav Cvale, uspjeli su dočarati očekivanu i željenu poruku pjesme koja je inspirisana istinitom životnom pričom. To je ujedno i prva pjesma koju će predstaviti publici već početkom maja.

zar
ZAR objavljuje dva nova video spota

U videozapisu za pjesmu „Bijelo“ gostovao je jedan od najboljih domaćih instrumentalista svjetskog glasa, koji će se grupi pridružiti i na bini tokom nastupa u budućnosti.

I dok se novi video spotovi spremaju vi poslušajte i pogledajte pjesmu “Biljeg” …

Podsjetimo … “Biljeg” je posveta Amirovom mlađem bratu Mikiju. Pjesma je spoj lijepog i neponovljivog vremena 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka i tuge zbog tragičnog odlaska brata koja je na mene ostavila vječni trag – Biljeg – kaže Amir Pilav Cvale za čiji imidž u spotu se pobrinuo frizerski salon Dada iz Tešnja.

Za režiju spota bio je zadužen reditelj Jasmin Pivić. U spotu se pored članova ZAR-a pojavljuje i model Sara Morić, članica modne agencije Fashion M iz Zenice. Pojedini kadrovi snimljeni su u replici Titovog Plavog voza, koji se nalazi u Golubinji i o kojem posljednjih mjeseci pišu brojni regionalni mediji.