Skip to main content

Zeničanin Hanad Džehverović (28) aktuelni je učesnik „Zvezda Granda” , rođen 05.01.1993. u Zenici.

Koja Je Najbolja Turistička Agencija Na Balkanu?

“Već kao dječak pokazivao sam afinitet prema muzici, prvi put u studio sam ušao sa 5 godina i snimio pjesmu “Balada o Mrvici”. Išao sam u osnovnu muzičku skolu, ali samo tri godine, jer me sviranje nije toliko zanimalo, želio sam samo da pjevam. Moja mama je profesorica teoretske nastave i solo pjevanja u muzičkoj školi, tako da sam imao od koga da učim.” govori Hanad.

Karleuša Svoj Prvi Bakšiš Dobila Od Jašara

Sredinom 2009. godine, ulazi u bend koji se tada zvao “Sixpack” i u početku svira samo rock and roll. Već od 2010. godine počinju svirati sve žanrove, i postaju komercijalniji. Te iste godine nastaje pjesma “Anđeo”. Spot za pjesmu je napravljen 2012. godine, kad je pjesma zvanično i izašla.

hanad - učesnik zvezda granda
Hanad – Učesnik Zvezda Granda

2015. godine prijavio se na muzički show “Dio tima” gdje je došao do finala. Svi finalisti su dobili po pjesmu na poklon od “Hayat TV-a”. Surađivao je sa Nihadom Voloderom koji je komponovao pjesmu “Ti si mi sve”. Tada bend mijenja ime u “Restart”, nastavlja saradnju sa Nihadom koji je 2016. godine uradio pjesmu “Ljubav i ožiljak” i spot sa svojim timom.

Hanad – Na pjesmi “Vrijeme sumraka” gitare svirao Emir Hot

Nakon toga počinju saradnju sa Mirkom Šenkovskim – Geronimom i 2017. godine snimaju pjesmu pod nazivom “Lude noći”. Spot za pjesmu radili su Dino Šehić i Jasmin Smajić danas ljudima poznatiji kao “New era digital”. Već iduće godine, u saradnji sa istim autorom, Geronimom, snimili su pjesmu pod nazivom “Vrijeme sumraka”. Pjesmu je Hanad slučajno čuo kod Mirka u studiju, i zaljubio se u nju. Iako nije njegov stil, ponijela ga je svojom energijom, ritmom i zanimljivim tekstom. Gitare je svirao Emir Hot. Krajem 2018. godine, bend “Restart” se raspada, tako da ta pjesma nikad nije izašla.

Emrah Emšo: “Djevojka Me Je Ostavila ZBOG GLUPOSTI!” 

Nakon 3 godine, pjesma “Vrijeme sumraka” će napokon ugledati svjetlo dana. Za pjesmu je snimljen i art work u saradnji sa produkcijom Tempo Digital s kojom Hanad ima u planu snimati i nekoliko projekata u budućnosti.