Skip to main content

Grupa ZAR objavila je videozapis koji je ujedinio dvije pjesme sa aktuelnog albuma sastava “Srce kaže” – “Treba mi neko” i “Posljednja”. Sve je snimljeno pod rediteljskom palicom Dalibora Mrdića.

Koja Je Najbolja Turistička Agencija Na Balkanu?

Grupa ZAR – U novom projektu realizirana je neobična ideja da se dvije pjesme spoje u jedan spot

grupa zar - cvale
Grupa ZAR – Cvale

– U našoj muzici, ali i u svemu ostalom radimo nekonvencionalne i jedinstvene stvari. Tako sam došao na ideju da realizujem jednu priču koja će spojiti dvije pjesme u jedan spot. To je malo neobično za ovo vrijeme, gdje je sve komercijalno. Sve traje ukupno 8.11 minuta. Vjerujemo da će i ovaj naš projekat brzo naći put do publike. Sve je snimano u napuštenom kamenolomu, uz učešće velikog broja statista.

Poslušajte “Zlatiborske Zore” U Hard-Folk Verziji (VIDEO)

U spotu je dosta energije, koju daju članovi benda, ali i motoristi. Nekoliko kadrova je snimljeno i na ručno rađenom vozilu poput onih viđenih u filmu “Mad Max”, tako da me sada pored nadimka Cvale zovu i Mad Max. Publika će vidjeti jedan pobješnjeli ZAR, koji je bez kontrole.  Sigurno da će im se svidjeti najbolje i najenergičnije odsvirane pjesme “Treba mi neko” i “Posljednja”. To je pravi rock bez kalkulacije, a apokaliptični ambijent se savršeno uklapa u tonove ZAR-a – kaže lider benda Amir Pilav Cvale.