Skip to main content

Dragana Mirković počela turneju iz Tuzle i zlatnim slovima se upisala u historiju humanosti

Mnogo puta tokom svoje četiri decenije duge karijere Dragana Mirković pomjerala je granice, ali je neposredno na početku svoje velike turneje “Do posljednjeg daha” uradila nešto što niko prije nje nije – postavila je nove standarde i kada je humanost u pitanju.

KAKO SLOŽITI RUBIKOVU KOCKU?

Regionalna muzička zvijezda objavila je da će čitava turneja osim u znaku hitova koji su obilježili njenu karijeru biti i u znaku pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a prvi korak na ovom putu desio se na koncertu u Tuzli.

Neposredno prije nego što će izaći na scenu u prepunoj dvorani Mejdan Dragana je imala prilike da upozna porodicu iz Tuzle kojoj je već tokom dana uplaćena pomoć u iznosu od deset hiljada maraka.

Asmir Mulabdić, samohrani otac devetoro djece bio je ganut gestom folk zvijezde koja se odrekla zarade da bi pomogla drugima, dok su se mališani radovali da upoznaju omiljenu pjevačicu …

– Sreća se uvećava dijeljenjem, i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej svuda gdje mogu učinim ljude sretnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osjetila sam potrebu da pomognem koliko mogu- rekla je vidno dirnuta Dragana.

Podrška porodice poslije teških trenutaka: Draganu do scene u Tuzli doveo sin Marko

Koncert Dragane Mirković u Tuzli, kojim je zvanično otpočela turneju “Do posljednjeg daha” bio je nabijen emocijama od prvog do posljednjeg trenutka.

mirkovic
Dragana Mirković humanitarno počela turneju iz Tuzle (V1DEO)

I dok je regionalna muzička zvijezda sa bine dijelila ljubav, radost, ali i suze sa publikom, ono što mnogi nisu vidjeli bili su najemotivniji trenuci koji su se dešavali iza scene.

Porodica folk zvijezde posljednjih nedjelja prošla je težak period zbog smrti Tonijeve majke Marte, tako da je prvi koncert poslije gubitka imao poseban emotivan značaj za njih. Koliko su povezani u svakom trenutku pokazalo se još jednom kada je Dragani najveću podršku dao sin Marko koji je doputovao da bi bio uz majku, pa ju je i dopratio do scene.

mirković
Dragana Mirković humanitarno počela turneju iz Tuzle (V1DEO)

– Dobro veče i dobro došli na moj prvi koncert poslije teškog perioda u mom životu. Bog je očigledno želio da turneju počnem iz Tuzle, i ne znam zašto je tako ali kada vas vidim znam da sam tu gdje treba da budem. Bilo je dosta plakanja, ali obećavam vam, nema više suza, vrijeme je za pjesmu – rekla je Dragana koju je publika dočekala ovacijama, a ona im uzvratila još jednim druženjem za nezaborav.

Podsjećamo, Dragana Mirković otpočela je svoju turneju “Do poslednjeg daha” kojom obilježava četiri decenije karijere koncertom u Tuzli pred prepunom dvoronom Mejdan, iako je prvotno planirano da to bude iz beogradske Arene.

Foto i video Goran Jovanovic